Prajitura buckeye (bilute de ciocolata) are la baza o reteta delicioasa fiind un plus de extraganta pentru masa de sarbatoare. Facuta cu unt de arahide si proteina, aceasta reteta de buckeye este o alternativa sanatoasa a buckeye-lor tradititionale. 

Iubim batoanele de ciocolata de la Optimum Nutrition, MyProtein sau Genius Nutrition, iar aceasta reteta de Buckeye-uri are acelasi gust cu acestea. Ar trebui sa fie bune, nu? Prin combinatia de proteina de vanilie + unt de arahide + cocos + putin sirop de artar, extract de vanilie si scortisoara, preparam cele mai bune si delicioase (si nu foarte dulci!) buckeye-uri. Serios, eu nu ma pot desparti de ele! Si vorbind de proteina.. ai citit ultimul review al proteinei Optimum Nutrition Isolate? Este ultimul izolat proteic aparut de la Optimum Nutrition.

INGREDIENTE

Pentru buckeye:

  • 1 cupa de unt de arahide
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 1/4 scortisoara
  • 1/3 cocos (poate fi cocos intreg, proaspat si tocat cu blenderul)
  • 1/2 cupa de proteina de vanilie (eu am folosit Optimum Nutrition)
  • 2 linguri de sirop de artar

Pentru coaja de ciocolata:

  • 1/2 cupa de ciocolata neagra 90-95% sau ciocolata neagra fara zahar
  • 1 lingurita de ulei de cocos

Pentru topping:

  • bombonele
  • fulgi de cocos
  • nuci 
  • cacao

INSTRUCTIUNI DE PREPARARE

  1. Prima data, luam hartie de copt sau o farfurie ce ne incape in congelator si o punem deoparte. 
  2. Combinam toate ingredientele pentru buckeye intr-un bol. Se mixeaza pana se combina.
  3. Folosind o lingura, masuram o gogoasa si se face biluta cu ajutorul mainilor. Repeta.
  4. Se pune la congelator pentru 20 de minute, sau mai mult pentru a se intari.
  5. Se pune ciocolata intr-un bol mic. Aceasta trebuie sa ajunga pana la 3/4 dintr-o biluta, ca aceasta urmand sa fie scufundata in ciocolata. Se pune la cuptorul cu microunde pentru 60-90 secunde, se amesteca din cand in cand. Dupa cele 90 de secunde, adaugam si uleiul de cocos si se amesteca iar.
  6. Cand bilutele s-au racit, este timpul sa le scufundam in ciocolata topita! Cu ajutorul unei furculite se scufunda in ciocolata lasand un “cerc” deasupra.
  7. Se infige o scobitoare in buckeye pentru a putea fi invartita prin topping-ul favorit. Repeta.
  8. Se pune hartia sau farfuria inapoi in congelator pentru aproximativ o ora pentru ca ciocolata sa se lipeasca.

Nu uita sa lasi un comentariu in casuta de mai jos si sa-mi trimiteti o poza cu rezultatul vostru pe mail sau pe social media!! 🙂