O transformare mai sanatoasa a renumitului snack: KINDER FELIE DE LAPTE.

In copilarie, la scoala, in fiecare zi primeam de la parinti, cate un snack de genul, insa aceste doua felii moi si pufoase umplute cu crema irezistibila, puteau fi impartite doar cu cei mai buni prieteni. Credeam ca este un snack sanatos, continand lapte, fiind un ingredient esential pentru cresterea unui copil. 

In realitate, acest snack contine foarte multe ingrediente nesanatoase (LAPTE pasteurizat (40%), ulei de palmier, zahăr, făină de GRÂU (10%), LAPTE praf degresat (9%), miere (5%), UNT deshidratat, praf de OUĂ, cacao degresată pudră, tărâță de GRÂU superioară, agenţi de afânare (difosfat disodic, bicarbonat de sodiu, carbonat de amoniu), emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi), arome, sare. Poate contine SOIA), asadar, am cautat si decis sa prepar un snack asemanator insa fara aceste ingrediente. 

Ingredientul principal este laptele, insa al doilea si al treilea ingredient este uleiul de palmier si zaharul. O felie de lapte, conform website-ului, contine 8.3g sau 2 linguri de zahar. Totusi, este putin comparativ cu alte snacks-uri, dar se poate si mai putin, nu?

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 100ml de lapte
  • 80g faina de migdale
  • 1 lingura de psyllium husk
  • 1 lingura de praf de copt
  • 3 lingurite de cacao neindulcit
  • 90g de indulcitor (stevia de preferat)
  • 1 lingura de esenta de vanilie

Pentru crema:

  • 200ml frisca lichida
  • 100ml lapte
  • 100g crema de branza
  • 10g de gelatina
  • 3 lingurite de indulcitor (stevia)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie

Instructiuni de preparare:

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180 Celsius.
  2. Se bat oulele pana se fac spuma. Se adauga toate celalalte ingrediente pentru blat si se amesteca bine, este esential sa nu renuntati la psyllium husk, acesta actioneaza ca un liant si estem foarte convenabil si foarte sanatos.
  3. Se toarna amestecul pe o tava cu hartie de copt. Pentru a va asigura ca puteti indeparta felia coapta mai usor, ungeti hartia de copt. 
  4. Se coace pentru 12 minute. In functie de cuptorul dumneavoastra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. 
  5. Pentru umplutura, se incalzeste laptele intr-un recipient (nu trebuie fiert, ci usor incalzit) si se pune gelatina in acesta pana se dizolva complet.
  6. Se mixeaza frisca lichida pana se intareste, se amesteca cu crema de branza, indulcitorul, esenta de vanilie si laptele incalzit cu gelatina, se mixeaza bine si se pune la frigider.
  7. Dupa racire, se taie blatul, se pune crema si celalalt strat de blat.
  8. Se separa feliile cu un cutit si se serveste.

Bucatarie: Germana

Timp de preparare: 20 minute

Timp de coacere: 12 minute

Timp total: 32 minute

Calorii: 135kcal

ASTEPT POZE CU PREPARATUL VOSTRU PE EMAIL SAU PE SOCIAL MEDIA!! ❤️